Dorn/Breussmassage

Dieter DORN, een akkerbouwer uit Algau (D), kwam 30 jaar geleden in contact met een oude man in een nabij gelegen dorp, die bekend stond doordat hij met een zachte duimdruktechniek rugklachten met succes kon behandelen. Dieter DORN kwam bij hem met rugklachten en ook hij werd verlost van zijn pijn. Onder de indruk van dit succes en op verzoek van de oude man, (die niet lang meer te leven had), om deze methode voor te zetten ontwikkelde Dieter DORN een eigen therapie plan. Sindsdien wordt deze behandelwijze de DORN THERAPIE genoemd.

In Duitsland is deze therapie een algemene behandelwijze die zijn waarde al heeft bewezen.

Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele massage behandeling, waarbij beenlengte, bekken, wervelkolom en gewrichten op milde manier worden gecorrigeerd.
De Dorn methode is een zachte wervel-, en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.
Bij een beenlengte verschil komt het bekken scheef te staan, dit heeft zijn uitwerking op de wervelkolom met mogelijk pijn en bewe­gingsbeperking als gevolg.
Bij Dorn therapie wordt het kortere been even lang als het langste been gemaakt, i.p.v. het bekende zooltje.
Als na het corrigeren van het beenlengte verschil de basis in orde is, wordt het bekken en daarna de wervelkolom gecontroleerd.

Met het beenlengte verschil bedoelen we in dit geval het lengteverschil van de benen, welke veroorzaakt wordt door de ruimte tussen de gewrichtsvlakken van de enkel, knie en vooral het heupgewricht. Er ontstaat door zo'n beenlengteverschil een scheefstand in het bekken, wat een spanningsveld veroorzaakt in het bekkengebied en de hele wervelkolom. Met de DORN therapie wordt dit spanningsgebied opgeheven. Vervolgens vindt correctie plaats van het SI gewricht, bekkenscheefstand, de wervelkolom, schouders, nekwervels, sleutelbeen en armgewrichten. Tijdens de behandeling wordt alleen een zachte weerstand met de duim gegeven aan een pendelbeweging die de behandelaar door de klant zelf laat uitvoeren. Dit gebeurt binnen de grenzen van het lichaam, niets zal worden geforceerd. Na de correcties volgt de Breussmassage, die met name gericht is op het verbeteren van de functie van de tussenwervelschijven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Sint Janskruidolie. Deze olie werkt ontspannend bij spierpijn, rugpijn, spit en reumatische pijnen.

Breussmassage is een zeer ontspannende rugmassage die diep energetisch doorwerkt.
De Dorn therapie en Breussmassage kunnen ook prima toegepast worden bij kinderen.

We kunnen u helpen bij:

Contra indicaties
Ondanks het feit dat de Dorn methode zeer mild is, zijn er situaties waarbij deze methodiek niet toegepast kan of mag worden.
Enkele contra indicaties zijn:

Sabaaydi Massage Sabaaydi Massage Plus Sabaaydi Massage Totaal Sabaaydi Kinder Kruidenstempel Massage
Producten TC Energydesign Ontzuren en Ontgiften Bioresonantie Therapie Chakra Voetmassage NEI® NEI® Allergieen Bach Bloesem Remedies Reiki